Strandhotellstomten

Info om byggplanerna för “Falsterbo Strand” intill Falsterbo Stadspark och stranden

Strandhotellstomten header image 2

Nu vill exploatörerna bygga ”hotell”

februari 25th, 2010 · No Comments · exploatörerna, media, vellinge kommun

När exploatörerna köpte Strandhotellstomten på Sjögatan längst ner mot stranden i Falsterbo förklarade man att det inte var lönsamt att bygga ett hotell. Därför försökte man driva igenom en förändring av detaljplanen så att man istället skulle få bygga strandnära lägenheter. Dock stötte man på massivt motstånd från boende på orten. Nu verkar exploatörerna försöka en ny taktik.

Sydsvenskan rapporterar idag i en artikel titulerad “Ny hotellplan liknar gamla bostadsförslag“. I dagarna lämnades nämligen en bygglovsansökan in till Vellinge kommun. Denna ansökan är förvillande lika det förslag på bostäder som exploatörerna tidigare försökt få godkänt. Inte ett hotellrum så långt ögat når. Bara en massa lägenheter. Hela bottenvåningen i huvudbyggnaden skall egentligen innehålla reception, matsalar och kök. Det blev något litet i ena hörnan som exploatörerna kallar restaurang/bar/reception. I gällande detaljplan regleras också byggnadens utseende såtillvida att den skall “utföras i karakteristisk Falsterbostil med sin rika träarkitektur och proportioner”. Detta lyser med sin frånvaro i ansökan. Hela bottenvåningen i en av flyglarna skall dessutom vara tänkt som rekreation för såväl hotellgäster som allmänhet med spa. Plan 2 skall innehålla konferensavdelning. Inget av detta har man brytt sig om.

Det skall bli intressant och se hur kommunens tjänstemän, och för all del politikerna, reagerar på detta. Enligt FNF är detta inget annat än dåligt förklädda bostadshus och förslaget måste därför underkännas. Allt annat vore djupt omoraliskt.

Tags: ··

No Comments so far ↓

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment