Strandhotellstomten

Info om byggplanerna för “Falsterbo Strand” intill Falsterbo Stadspark och stranden

Strandhotellstomten header image 2

Om strandhotellstomten i Kvällsposten

februari 16th, 2009 · No Comments · exploatörerna, media, vellinge kommun

Tidningen Kvällsposten skrev en artikel om strandhotellstomten igår. Artikeln med titeln “Husen är groteska - villaägare rasar mot planerna på nybygge i Falsterbo” bjöd på intressant läsning. Ingressen lyder: “Arga villaägare rasar mot planerade bostadsrättshus på Sjövägen i Falsterbo. Närmare 400 personer har skrivit på en protestlista mot bygget. Bland de boende nära stranden är förtroendet för Vellingepolitikerna lågt”.

Vidare kan man läsa att exploatören Erling Pålsson anser att om man skulle göra som alla tycker på Näset, så skulle vi vara fågelskådare allihop.

Nils-Ola Roth, moderat och miljö- och byggnadsnämndens ordförande menar att det bara är en mindre grupp människor i området som motsätter sig planerna. De rungande applåderna efter Mikael Kristersson anförande på informationsmötet den 9/2 visade enligt vår mening på motsatsen. De 400 namnunderskrifterna som nämns i artikeln likaså. Falsterbonäsets Naturvårdsförening har också på gång att sprida ut ett vykort med förtryckt adress till kommunhuset för att hjälpa invånarna i Skanör-Falsterbo att framföra sina synpunkter kring byggplanerna på strandhotellstomten (vi beskriver detta vykort närmare i en separat post om någon dag). Nils-Ola Roth säger vidare att “problemet grundar sig i att de inte är tillräckligt insatta i frågan”. Vi tror nog att invånarna mycket väl vet vad de tar ställning till. Men för att undanröja alla tvivel har vi har skapat denna informationssajt om strandhotellstomten! Vi vill att så många som möjligt skall ha så mycket information som möjligt så att de kan bilda sig en personlig uppfattning i frågan.

Ping Intressant.se

Andra bloggar om: , , , , , ,

Tags: ··

No Comments so far ↓

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment