Strandhotellstomten

Info om byggplanerna för “Falsterbo Strand” intill Falsterbo Stadspark och stranden

Strandhotellstomten header image 2

Avröjning av strandhotellstomten

februari 21st, 2009 · No Comments · exploatörerna, natur, vellinge kommun

På informationsmötet som arrangerades den 9/2 av Falsterbonäsets Naturvårdsförening kom det i ett anförande fram att exploatörerna ämnar att “röja av” strandhotellstomten för att bl a kunna visualisera höghusens storlek och utbredning.

Vi inom Falsterbonäsets Naturvårdsförening har därför som en reaktion på detta uttalande tillskrivit såväl representanter för Vellinge kommun som exploatörernas talesperson tidigare veckan. 

I skrivelsen undrar vi om det inte vore bäst att vänta med att “röja av” tomten då läget fortfarande är oklart hururvida det kommer att byggas bostäder eller inte? Detta i kombination med att det för närvarande inte verkar finnas någon tydlig plan för hotellbyggnation gör att vi kanske blir stående med en “avröjd” tomt under lång tid på en av de mest centrala platserna mellan Falsterbo och stranden. Vi nämner också att tomten rent tekniskt är privat. Det råder inga oklarheter kring detta. Men dess kritiska läge i direkt anslutning till Falsterbo Stadspark (som redan tagit mycket stryk när almar sågats ner) gör att man kanske skall fundera en extra gång innan växtligheten rensas bort?

I samma skrivelse tackade vi för deras medverkan på informationsmötet den 9/2 samt skickade över våra minnesanteckningar. Vi informerade också om starten av www.strandhotellstomten.se.

Vi återkommer så snart vi har vidare information i ärendet.

strandhotellstomten

Björkar som stått på strandhotellstomten i Falsterbo Stadspark åtminstone sedan 1950-talet (syns på vykort från den tiden).

strandhotellstomten

Rejäla syrénbuskar som stått på strandhotellstomten i många år.

Ping Intressant.se

Andra bloggar om: , , , , ,

Tags: ·

No Comments so far ↓

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment